Odpowiedzialność społeczna

• Zwiększamy świadomość finansową dzieci i młodzieży
  • Wspieramy lokalne społeczności
  • Przynosimy radość dla dzieci z domów dziecka
  • Sponsorujemy imprezy sportowe
  • I wiele więcej..

W nasze akcje społeczne zaangażowaliśmy ponad 200 osób (Pracowników Oddziałów i Centrali InterRisk, także z rodzinami)

Zobacz jakie akcje już przeprowadziliśmy

I Bieg Charytatywny InterRisk

Biegając w to mroźne popołudnie zbieraliśmy pieniądze na zakup karmy dla podopiecznych schroniska w Józefowie. Na czele z Prezesem Narlochem pobiegli reprezentanci całej firmy.

Najmocniejsze reprezentacje wystawiła Centrala, Oddział III Warszawa i Centrum Rozliczeniowe, ale również Oddział Warszawa I oraz Departament Likwidacji Szkód.

Wśród biegaczy byli również nasi Agenci. Jest nam niezmiernie miło poinformować, że wybiegaliśmy 1650 zł. Za wybiegane środki zakupimy 150 kg odżywczej karmy super Premium, która wesprze proces rekonwalescencji podopiecznych schroniska w Józefowie.

Zwierzaki otrzymają karmę jeszcze przed świętami. Bieg wzbudził dużo pozytywnych emocji i był świetnym doświadczeniem.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom Biegu  za wkład w nasz wspólny sukces i pomoc zwierzakom.

Książka dla Bieszczad

InterRisk w 2014 roku nawiązał współpracę z gminą Cisna w Bieszczadach. Jej pierwszym etapem było ubezpieczenie kultowego obecnie Biegu Rzeźnika. InterRisk dla Aktywnych.
W tym roku spółka zorganizowała zbiórkę książek wśród swoich pracowników, które zostały przekazane Gminnemu Centrum Kultury i Ekologii. Udało nam się zebrać ponad 250 lektur szkolnych, ale również atrakcyjnych nowości oraz wiele pozycji tematycznych, które zasilą księgozbiór zarówno miejskiej, jaki szkolnej biblioteki.
Jeszcze w tym roku planowana jest kolejna zbiórka książek wśród pracowników i partnerów biznesowych. Tym razem poprosimy o konkretne tytuły.

Szkolenia dla uczniów i podopiecznych domów dziecka

Oddział InterRisk w Bydgoszczy już od kilku lat organizuje szkolenia dla dzieci młodzieży z zakresu wiedzy finansowej i świadomości ubezpieczeniowej.

Dotychczas przeszkolono już ok 200 uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych.
W 2015 pracownicy oddziału stawiają sobie kolejne ambitne cele.

Pluszowy Miś dla chorych dzieci

Co może być cenniejsze od uśmiechu dziecka, które większość swojego życia spędza w szpitalu?

Jedynie zdrowie, na które nie mamy wpływu. Zatem uśmiech dziecka stał się celem jaki przyświecał pracownikom Oddziału w Bydgoszczy w tegorocznej akcji Międzynarodowy Dzień Pluszowego Misia.
Dlatego, podobnie jak rok wcześniej zaangażowaliśmy zbiórkę maskotek dla dzieci będących w szpitalach. Okazało się, że poszukiwania maskotek nie ograniczyły się tylko do nas samych.

Wielu pracowników w akcję zboru zabawek włączyło swoje rodziny i znajomych. Efektem było przekazanie kilkudziesięciu maskotek wolontariuszom Fundacji Mam Marzenie.

Dziękujemy wszystkim pracownikom Oddziału za dar serca dla małych podopiecznych szpitali onkologicznych.