25.09.2019

3 w 1, czyli praktyczne ubezpieczenie pełne korzyści

Nowe pomysły na ciekawe rozwiązania mają zapewnić maksymalny komfort użytkowania czterech kółek. Z taką ideą dla każdego z posiadaczy pojazdu przygotowaliśmy 3 nowe pakiety. Można je dowolnie wybierać w Pakiecie Auto+ niezależnie od wieku auta czy kierowcy. Dostępne są zarówno przy AC, jak i samym OC, a skorzystanie ze świadczeń w ramach pakietów nie wpływa na szkodowość klienta.

Pakiet Asysty po kradzieży jest odpowiedzią na kradzież tablic rejestracyjnych lub pojazdu. Zapewniamy bezpłatnie pojazd zastępczy, którym pojedziemy do urzędu i pokryjemy koszty wyrobienia nowych tablic. Przy kradzieży pojazdu także udostępniamy auto zastępcze, a odszkodowanie pokryje wydatki na organizację kolejnego zakupu auta, bez sięgania do własnego portfela.

Wiemy, że rozsądny kierowca parkując, stara się nie porysować własnego i sąsiedniego auta. Mimo dobrych chęci niechciane pamiątki na karoserii mogą się zdarzyć, np. na wąskich miejscach parkingowych czy ciasnych łukach wyjazdów z galerii handlowych. Pakiet Miejski Parkingowy pokrywa takie drobne szkody, a dzięki szybkiej ścieżce likwidacji odszkodowanie można uzyskać już w dniu zdarzenia. Zorganizujemy wizytę w dobrym warsztacie, badanie techniczne czy wymianę opon, aby klient mógł zaoszczędzić cenny czas.

Kiedy auto się zepsuje lub klienta dopadnie choroba, Pakiet Mobilny gwarantuje transport, którym na spokojnie odwieziemy dzieci do szkoły, a rodziców do pracy oraz z powrotem przywieziemy do domu. Zapewnimy przewóz również w przypadku awarii sprzętu, np. podczas rodzinnej wyprawy rowerowej. Ponadto, nie trzeba się martwić o dzieci jeżdżące na rowerze, hulajnodze czy deskorolce dzięki OC w życiu prywatnym zawartym w pakiecie.

W dosyć rewolucyjny (jak na branżę ubezpieczeń) sposób można dowiedzieć się o szczegółach oferty. Po zeskanowaniu smartfonem (za pomocą aplikacji) ulotki, plakatu, naklejki czy polisy odtwarzają się krótkie filmy z rzeczywistymi sytuacjami i praktycznymi korzyściami. Pośrednik w ekspresowym tempie poznaje pakiet i z pełnym przekonaniem do produktu może go oferować klientom.

To jednak nie wszystko! Warto zapoznać się z pełną ofertą, ponieważ w jednym Pakiecie Auto+ odnajdziemy m.in. nowe Autocasco z pakietem usług Premium gwarantującym 100% bezgotówkową naprawę oraz warianty AutoAssistance ze świadczeniami dostępnymi tylko w InterRisk. Szeroki wybór ubezpieczeń komunikacyjnych uzupełnia MedCasco z dostępem do prywatnej opieki medycznej oraz praktyczne warianty Ochrony Prawnej, bardzo pomocne w kraju i zagranicą – podkreśla Robert Kowalczyk, Dyrektor Departamentu Ubezpieczeń Komunikacyjnych w InterRisk.