13.04.2018

Franz Fuchs Wizjonerem Finansów 2017

Franz Fuchs, Dyrektor Generalny Vienna Insurance Group w Polsce i członek zarządu Grupy VIG, został laureatem Konkursu Liderów Świata Bankowości i Ubezpieczeń w kategorii WIZJONER FINANSÓW 2017. Nagrodę wręczono podczas VII Wielkiej Gali Liderów Świata Bankowości i Ubezpieczeń, która odbyła się 10 kwietnia 2018 roku w Hotelu Westin w Warszawie.

Jury, składające się z wybitnych osobistości polskiego świata finansów, wyróżniło Franza Fuchsa za jego zaangażowanie, dzięki któremu Polska stała się liderem innowacji w Grupie, szczególnie w zakresie projektów związanych z cyfryzacją. Ponadto podkreślono, że Franz Fuchs, związany z polskim rynkiem ubezpieczeń od 15 lat, niezmiennie pozostaje zagorzałym promotorem unikalnej strategii multibrandingowej, która wyróżnia Vienna Insurance Group pośród innych grup ubezpieczeniowych.

- Jestem głęboko zaszczycony otrzymaniem tej nagrody z rąk tak znakomitych autorytetów z branży bankowej i ubezpieczeniowej. Postrzegam tę nagrodę jako docenienie moich wysiłków na rzecz wspierania i promowania zmian w całej branży ubezpieczeniowej w Polsce w ciągu ostatnich 15 lat. – mówi Franz Fuchs.