09.10.2020

InterRisk i TUW „TUW” po raz kolejny wybiegali pomoc dla potrzebujących

26 września odbył się VI Bieg Charytatywny organizowany przez InterRisk i Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych „TUW”. Tegoroczna edycja miała na celu wsparcie organizacji pomagających osobom niepełnosprawnym, dzieciom – ofiarom przemocy psychicznej
i fizycznej, a także zajmujących się leczeniem i adopcją zwierząt.

333 osoby dowolną techniką pokonały 2228 kilometrów. InterRisk i TUW „TUW” za każdy pokonany kilometr wypłacą 20 złotych. W sumie pozwoli to wesprzeć 8 wybranych organizacji
kwotą 44 560 zł.

• Fundacja Całym Sercem
  • Fundacja Zobacz mnie
  • Fundacja Bezdomniaki
  • Zwierzoluby z Siedlec
  • Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę
  • Fundacja na rzecz Osób Niewidomych Labrador-Pies Przewodnik
  • Ośrodek Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu
  • Fundacja Tymmmczasy - adopcje

Ze względu na COVID-19 uczestnicy korzystali z aplikacji Endomodo, która zsumowała kilometry pokonane w ciągu 24 godzin. Biegać mogła każda osoba, która chciała pomóc, bez względu na to,
w jakim miejscu się znajdowała. W biegu uczestniczyli zarówno pracownicy, jak i Partnerzy oraz Przyjaciele obu towarzystw.

Ta wspaniała inicjatywa z roku na rok spotyka się z coraz większym zainteresowaniem. Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom, które swoją aktywnością postanowiły przyczynić się do niesienia pomocy tym, którzy jej najbardziej potrzebują. Z radością przekażemy zebrane środki i wierzymy, że przełożą się na realne wsparcie – mówi Anna Krajewska-Horosz, Dyrektor Departamentu Marketingu i PR oraz Rzecznik Klienta w InterRisk.

Tegoroczna edycja biegu charytatywnego okazała się rekordowa pod względem liczby uczestników
i przebytych kilometrów. Pomimo tego, że w trosce o nasze wspólne bezpieczeństwo biegliśmy osobno, to razem pomogliśmy chorym, słabszym i potrzebującym. Wszystkim uczestnikom składamy serdeczne podziękowania za ich aktywny udział i zaangażowanie –
mówi Katarzyna Niegowska, Dyrektor Biura Promocji i Organizacji Sprzedaży w TUW „TUW”.