02.11.2020

InterRisk ubezpiecza siatkarzy BKS Visły Bydgoszcz

- Jesteśmy w trakcie okresu przygotowawczego, jak Państwo obserwujecie nasze poczynania mamy pierwsze powody do zadowolenia. Przygotowujemy się do sezonu bardzo aktywnie. Chcąc zacząć od bardzo dobrej wiadomości zarówno dla klubu i dla kibiców, możemy ogłosić, że mamy nowego partnera, który jako nowy sponsor przystąpił do współpracy w tym sezonie – rozpoczął konferencję prasową  dyrektor ds. marketingu BKS Visły Bydgoszcz, Tomasz Konieczyński.

InterRisk Vienna Insurance Group S.A dołączył do klubu jako sponsor obok takich marek jak Enea, Visła, Proline czy Lahti Pro. W ramach działań sponsorskich objęliśmy ubezpieczaniem zawodników w zakresie NNW, a wszystkie mecze na terenie Hali Łuczniczka (także ubezpieczanej przez InterRisk) posiadają nasza ochronę odpowiedzialności cywilnej.

W zamian nasza firma otrzymała bardzo bogaty pakiet marketingowy.

Prezes klubu Wojciech Jurkiewicz podziękował za dołączenie do grona partnerów, zwracając uwagę na to jak istotną rolę odgrywa kwestia ubezpieczenia.

Obecnie trwają prace nad wprowadzeniem ubezpieczenia zdrowotnego dla zawodników, kadry trenerskiej oraz ich rodzin.