02.01.2020

InterRisk wspiera w nauce programowania i robotyki

4 listopada ruszyła druga edycja akcji zbierania ubrań w ramach działań z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Pracownicy, Klienci, pośrednicy, członkowie Zarządu i inni przyjaciele InterRisk do 12 stycznia będą mogli oddawać niepotrzebne, jednak niezniszczone elementy garderoby. Każdy kilogram zgromadzonych rzeczy zostanie zamieniony na złotówkę. Zebrana kwota zostanie przekazana na rzecz Fundacji Sarigato, która uczy dzieci z potrzebujących rodzin programowania i robotyki.

Wybrane rzeczy można przynosić lub przesyłać do Centrali InterRisk na Noakowskiego 22 oraz dowolnego Oddziału. Tym razem jednak jest możliwość zamówienia kuriera do dowolnego miejsca w Polsce. To duże ułatwienie, dzięki któremu jeszcze więcej osób chcących pomóc, będzie mogło zaangażować się w akcję. Wystarczy kliknąć w link: https://www.ubraniadooddania.pl/interrisk, potem „Pomagam” i podążać krok po kroku za wskazówkami. W 4. kroku zgłoszenia darowizny do odbioru kurierskiego w polu „Słowa wsparcia” wpisujemy #InterRiskDlaDzieci

Pierwsza edycja akcji zakończyła się wielkim sukcesem. Ubezpieczycielowi udało się zgromadzić ponad tonę odzieży. Wspólnymi siłami można zdziałać znacznie więcej i pomóc osobom, które tego najbardziej potrzebują.