04.11.2015

Program MikroFlota dla małych i średnich przedsiębiorstw

Z myślą o mikroprzedsiębiorcach InterRisk przygotował specjalny program MikroFlota, oferując konkurencyjne na rynku warunki ubezpieczenia pojazdów.

Dzięki naszemu ubezpieczeniu Klienci posiadający od 5 do 20 pojazdów nie muszą ubezpieczać każdego samochodu z osobna. W ramach jednej umowy mogą ubezpieczyć zbiorczo wszystkie pojazdy, co wymiernie przekłada się na obniżenie kosztów ubezpieczenia całej floty. Nie bez znaczenia dla wysokości składki jest także szkodowość klienta, czyli liczba szkód oraz wysokość wypłaconych odszkodowań.

Program jest skierowany do osób prawnych (firmy, instytucje), osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą, a także dla jednostek organizacyjnych nie będących osobami prawnymi użytkującymi od 5 do 20 pojazdów. To również propozycja dla rolników nie prowadzących działalności gospodarczej użytkujących od 10 do 20 pojazdów.

W przypadku szkody InterRisk gwarantuje Klientowi darmową obsługę door to door, bezpłatny samochód zastępczy na czas likwidacji szkody klasy A i B. W imieniu klienta wszystkie formalności organizuje warsztat, który likwiduje szkodę. Po naprawie klient otrzymuje wyczyszczony i umyty samochód.

Do programu Mikroflota nie zakwalifikują się pojazdy będące przedmiotem wynajmu długoterminowego, użytkowane do przewozów przesyłek kurierskich i ekspresowych, użytkowane w rajdach, wyścigach, jazdach terenowych, konkursowych lub służące jako rekwizyt. Także użytkowanie do zarobkowego przewozu osób lub wynajmowanie pojazdów zarobkowo – w tym ich wypożyczanie lub też użytkowanie do nauki jazdy wyklucza możliwość zawarcia ubezpieczenia w proponowanym programie.

Szczególne warunki, na jakie mogą liczyć ubezpieczeni to możliwość umowy AC dla pojazdów osobowych oraz ciężarowych o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 ton – w wariancie autoryzowanym dla pojazdów do 5 roku eksploatacji oraz z wariancie praktycznym dla pojazdów od 6 do 13 roku eksploatacji. Likwidacja szkód odbywać się będzie w Sieci Partnerskiej InterRisk, która dysponuje 300 najlepszymi warsztatami w całej Polsce, w tym ponad 100 ASO.