09.09.2019

V Bieg Charytatywny „Wspólnie możemy więcej”

5 września ze wspólnej inicjatywy InterRisk oraz TUW „TUW” odbył się bieg charytatywny „Wspólnie możemy więcej”. Celem przedsięwzięcia było zebranie środków na leczenie i rehabilitację: Poli, Michała, Kuby i Bartka, podopiecznych Fundacji „Avalon” i Fundacji DZIECIOM „ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ”.

W biegu uczestniczyli pracownicy, rodziny i przyjaciele InterRisk oraz TUW „TUW”, a także przedstawiciele innych spółek Rodziny Vienna Insurance Group w Polsce. Na starcie biegu zebrało się ponad 200 osób, które w sumie pokonały dystans 2.010 km. Na konta Fundacji „Avalon” i Fundacji DZIECIOM „ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ” InterRisk i TUW „TUW” przekażą wspólnie po 20 zł za każdy pokonany kilometr.

Wszystkim uczestnikom, którzy pokonali w pocie czoła kolejne kilometry składamy serdeczne podziękowania za aktywny udział, zaangażowanie, a także wspaniałą atmosferę.

Dla pracowników InterRisk był to już piąty bieg charytatywny, natomiast TUW „TUW” pierwszy raz brał udział w tego typu wydarzeniu. Tegoroczna edycja, która była rekordowa pod względem liczby uczestników i pokonanych kilometrów, pokazała, że „Wspólnie możemy więcej”.