30.11.2016

VIG Assistance

Po pozytywnie zakończonym pilotażu grupa VIG uruchomiła własną sieć Assistance. Zapewniamy naszym Klientom kompleksową obsługę w ramach ubezpieczeń komunikacyjnych na terenie Polski. Wprowadzenie własnej jednostki dedykowanej do obsługi assistance komunikacyjnego jest efektem wielu miesięcy międzynarodowej współpracy w ramach struktur VIG. Nowa struktura obsługuje wszystkie spółki z grupy.
Z miesiąca na miesiąc obsługiwanych coraz więcej zgłoszeń z polis InterRisk.
W październiku ich liczba przekroczyła tysiąc. Dla Klientów InterRisk organizowane są: holowanie, pojazdy zastępcze, transport osób  i wiele innych usług, które umożliwiają kontynuację podróży lub bezpieczny powrót do domu.
W minionym miesiącu już ponad pół tysiąca klientów InterRisk skorzystało z holowania przez VIG Assistance, a około 200 z opcji usprawnienia auta na miejscu.
Holowniki, które przyjeżdżają do naszych klientów są oznakowane naklejkami VIG Assistance. Dzięki czemu łatwo je zidentyfikować.
Już od grudnia nasi Klienci oczekując na pomoc będą mogli, za pomocą linka otrzymanego sms-em, śledzić drogę holownika na miejsce zdarzenia.